Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York Times gazetesinde aynı zamanda köşe yazarlığı yapan ünlü ekonomist Paul Krugman, Federal Reserve de dahil olmak üzere politika yapıcıların yüksek işsizlik ile mücadele etmekten vazgeçtiğini belirtti.

ABD hükümeti Cuma günü işsizlik oranının Mayıs ayında yüzde 7.6 olduğunu belirterek 4 milyondan fazla insanın en az 6 ay işsiz kaldığını söylerken, Krugman politika yapıcıların yüksek işsizlik "endişesi"nden vazgeçtiğini dile getirdi.

Krugman ayrıca finansal kriz öncesinde normal işsizlik oranının yüzde 5'e yaknı bir seviye olarak kabul edildiğini belirtti ve "Bir diğer sözle politika söylevimiz olması gereken yerden uzak bir yerde" ifadelerini kullandı.

Öte yandan politika yapıcıların işsiz insanların yaşadığı zorluklar ve yavaşlayan ekonomiden dolayı oluşan şartlara yoğunlaşması gerektiğini belirten Krugman, "Bunun yerine hem Avrupa'daki hem de ABD'deki politika yapıcılar hovardalık ve kadercilik karışımı bir tavır takınıyorlar. Yani diğer bir ifadeyle sanki hiçbir şeyin yapılması gerekmiyormuş veya hiçbir şey yapılamazmış gibi bir tavır" dedi.