Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'ndeki faiz indirimi beklentilerinin azalırken Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu üyelerinden Benoit Coeure'in yapacağı konuşmanın öncesinde euro, 3.5 ayın en yükseğine yalnızca yüzde 0.1 uzakta seyretti.

Kısa vadel, faizlerin 4 ayın en yükseğine tırmanmasıyla euro, AMB'nin 6 Haziran'daki toplantısının öncesindeki seviyelerden yüzde 1.7 tırmandı. Yen, 16 önemli para biriminin tamamı karşısında zayıflayarak, dolar karşısında 2010'dan bu yana kaydettiği en büyük kazançları azalttı. ABD'nin  yarın açıklayacağı ve perakende satışların 3 ayın en büyük artışını kaydettiğini göstermesi beklenen verinin öncesinde dolar talepleri desteklendi. Avustralya doları, Tüketici Güvenindeki artış üzerine son 3 yılın en düşüğünden sıçradı.

Euro alımlarının nedeninin kısa vadeli faiz kazançları olduğunu söyleyen Sumitomo Mitsui Banking Corp.'un Döviz ve para işlemleri müdürü Masato Yanagiya, artan faizlerin, AMB'nin gelecekteki faiz indirimi beklentilerinin azaldığını gösterdiğini belirtti.

Avrupa'nın ortak para birimi euro, dolar karşısında dün 1.3318 seviyesinden 25 Şubat'tan bu yana en yükseğini test etmesinin ardından bugün Tokyo saati ile 13:28'de 1.3308'den işlem gördü. Euro, dün yene karşı yüzde 2.5 zayıflamasının ardından yüzde bugün 0.3 güçlenerek 128.28'e yükseldi. Dolar, yen karşısında yüzde 0.4 primlenerek 96.40'a çıktı.