Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya 10 yıllık tahvilleri Federal Reserve Başkanı Ben S. Bernanke'nin piyasalarda tahvil alımının azaltılacağına yönelik endişeleri dindireceği beklentisiyle son 5 günün ilk düşüşünü kaydetti.

Alman tahvilleri diğer Euro Bölgesi tahvillerine göre daha düşük bir performans gösterirken, 10 yıllık Alman tahvil faizleri 1 haftanın en düşük seviyesinden yükselmeye başladı. İtalyan, Portekiz ve İrlanda tahvilleri de yükseldi. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) yarın başlayacak olan 2 günlük toplantısında para politikasını gözden geçirecek. Hollanda bugün gerçekleştirdiği bir ihalede 2.5 milyar euroluk (3.34 milyar dolar) tahvil satışı yaparken, Fransa kısa vadeli tahvil ihalesine hazırlanıyor.

Londra'da bulunan Royal Bank of Canada Avrupa faiz oranı strateji direktörü Peter Schaffrik, "Dikkatler FOMC ve Bernanke'nin basın toplantısında. Piyasa Bernanke'nin yumuşak söylemli olmasını bekliyor. Eğer gerçekten yumuşak söylemle bir konuşma yaparsa Alman tahvil faizleri büyük ihtimalle biraz daha düşecek. Eğer öyle yapmazsa faizler bandın üst noktasına tekrar giderler" ifadelerini kullandı.

10 yıllık Alman tahvil faizleri bugün 1 baz puan yükselirken Londra saatiyle 11:15'te yüzde 1.52 oldu. 14 Haziran'da yüzde 1.51'e kadar gerileyen faizler 7 Haziran'dan beri en düşük seviyeyi gördüler. Mayıs 2023 vadeli yüzde 1.5'lik tahvil 0.08 düşerek 99.79 oldu.

10 yıllık İtalyan tahvilleri ise üst üste 3. gün yükselirken, faizler 3 baz puan düşerek yüzde 4.25 oldu.