Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin görevinde istediğinden daha uzun süredir kaldığını ifade eden ABD Başkan Barack Obama, merkez bankası başkanının görev süresinin sonunda ayrılacağına ilişkin en net sinyali berdi.

Charlie Rose'un bugünkü programında "Ben Bernanke'nin önemli bir iş çıkardı" ifadelerini kullanan Obama, Bernanke'nin yeniden Fed başkanlığı için aday gösterilip gösterilmeyeceği sorusunu, "Zaten istediğinden ya da olması gerekenden daha uzun süre kaldı" şeklinde yanıtladı.

Obama, Bernanke'nin görev süresini, 2011'de görevinin sonlanmasının ardından 2 yıl daha aynı pozisyonda çalışan  ve Eylül'de ayrılmaya hazırlanan FBI Direktörü Robert Muller'a benzetti. Bernanke'nin 4 yıllık görev süresi 31 Ocak'ta sonlanıyor.

Fed sözcüsü Michelle Smith konuya ilişkin açıklamada bulunmadı.

Bernanke sıradışı güçleri devreye sokarak küresel krizin yönetiminde büyük rol üstlendi. Fed Başkanı, Bear Stearns Cos. ve American International Group Inc.'in varlıklarını Fed'in bilanço tablosuna aktararak, bankacılık sistemini düzeltmek için birçok acil durum kredi programlarını devreye soktu.