Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) tarafından hayata geçirilen “BUMED Business Angels” (BUBA), üniversitenin mezunlarından oluşan melek yatırımcılar tarafından oluşturulan yatırımcı ağı sayesinde başlangıç veya gelişim aşamasındaki internet, teknoloji ve mobil girişimlere destek vererek hem Start Up’lara hem de melek yatırımcılara büyük olanaklar sağlamayı amaçlıyor. 

“Melek Yatırımcılar”la girişimcileri bir araya getirecek olan BUBA, aynı zamanda girişimcilere yatırımcıların bilgi ve tecrübe birikiminden faydalanma ve finansal destek bulma fırsatı sunuyor. BUBA ile yeni başlayan ve Start Up veya gelişim aşamasında olan işletmelerin, ekibine ve fikrine finansal olarak destek veren “Melek Yatırımcılar” tecrübeleri ve kişisel bağlantılarından faydalanarak girişim sermayelerinin yatırım yapmadığı bir süreçte devreye giriyor ve fikrin hayata geçmesini veya Start Up’ın büyümesini sağlayarak girişimci ekonomiyi destekliyor.

-Hazine Müsteşarlığı “Melek Yatırımcıları”ı destekliyor

Hazine Müsteşarlığı’nın şubat ayında yayımladığı yönetmelik, melek yatırımcılığın gelişmesine yönelik teşvikler sunuyor. Yönetmelik doğrultusunda, yatırımcı ağlarının melek yatırımcılar için neredeyse bir zorunluluk halini almaya başladığı dönemde, bu ağlar yeni ekonominin bir parçası olma yolunda ilerliyor. Türkiye’de son yıllarda hayata geçen yatırımcı ağları ile ilgili “BUMED Business Angels” Başkanı Timuçin Bilgör, “Türkiye’de artık belli hacimlere ulaşmış bir yeni ekonomi, belli bir yatırımcı profili oluştu ve bir takım networkler de hayata geçti. Tabi ki ülkemizdeki tüm yatırım ağlarının bu kadar planlı ve düzgün çalıştığını maalesef söyleyemeyiz. Biz BUBA’da bu süreci mükemmele yakın çalıştırabileceğimize inanıyoruz. Üniversitemizin ortamı ve girişimciliğe bakışı, mezunlarımızın genel profili bize bu konuda çok öncü ve başarılı olacağımızı gösteriyor. Kısaca çok ümitli, heyecanlı ve iddialıyız,” dedi.

-BUBA, mezunlar derneği arasında bir ilki sunuyor

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği çatısı altında kurulan BUBA’nın bu alanda bir ilke imza attığını vurgulayan Timuçin Bilgör, “Boğaziçi Üniversitesi’nin 150 yıllık geçmişi bize bu misyonu yüklüyor diye düşünüyorum. Yapılan bir istatistik sonucunda Türkiye’deki yeni ekonomi yatırımcılarının dağılımında üniversitemiz mezunlarının açık ara önde olduğu görülüyor. Dolayısı ile biz hem bu potansiyeli harekete geçirmek hem de üniversitenin ARGE ve bilgi birikiminden faydalanmak için bunu BÜMED çatısı altında yapalım istedik,” diyerek üzerine düşen misyonu belirtti.

-Boğaziçi Üniversitesi mezunlarına öncelik

Hem yatırımcılara hem de girişimcilere yönelik eğitimlerin düzenleneceği BUBA’ya üyelik için öncelik Boğaziçi Üniversitesi mezunlarına sunuluyor. Üniversitenin mezunu olmayan girişimciler ise Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun iki kişinin referansıyla oluşuma üye olabiliyor.