Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Handelsblatt gazetesinde yer alan bir habere göre, Berlin hükümetinden 18.2 milyar euroluk yardım alan Alman Commerzbank AG 5,000 kişilik istihdam kesintisi planlıyor.

Bankanın yönetim kurulu ve çalışan temsilcilerinin grup genelinde istihdam kesintisi yapılmasında anlaştıklarını yazan gazete, iki kişiyi kaynak göstererek, işçi konseyinin planı çarşamba günü oylayacağını ve muhtemelen anlaşmanın sağlanacılacağını belirtti.

Almanya'nın Ocak itibariyle piyasa değeri bakımından en büyük ikinci bankası olan Commerzbank, çalışanlara kâr hedeflerini tutturma ve hükümete olan borçlarını ödeme planları kapsamında önümüzdeki 4 yılda 4,000 ila 6,000 kişinin işine son vereceğini açıkladı. Banka, ilk çeyrekte personel kesintisi de dahil olmak üzere yeniden yapılandırma için 493 milyon euro ayırmasının ardından geçtiğimzi ay 4 yıl içinde 5. kez sermaye artırımına gitti ve ikinci çeyreğinde de zarar açıkladı.

Commerzbank'ın Frankfurt'taki iletişim müdürü Richard Lips iş saati içinde yanıt göndermedi.

Bankanın CEO'su Martin Blessing,  geçtiğimiz ay bankanın bu yılki gelir baskısı, yüksek provizyonlar ve maliyetleri gerekçe göstererek, yeniden organizasyonun meyvelerin önümüzdeki yıl toplayacaklarını söyledi. Commerzbank finansal krizden bu yana temettü ödemedi.

Bloomberg Avrupa Bankaları&Finansal Hizmetler Endeksi bu yıl yüzde 4 yukarıda seyrederken, Commerzbank yüzde 31 değer kaybetti. Bankanın 2008'den bu yana yaptığı sermaye artırımları bankanın hisse fiyadından yüzde 90 sildi.