Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri Federal Reserve tarafından bu yılın sonuna doğru varlık alımının azaltılacağının açıklanmasıyla beraber küresel hisselere katılarak düştü.

Barrick Gold Corp. ve Newmont Mining Corp. altının son 2.5 yıldan daha uzun bir sürenin en zayıf seviyesine gerilemesiyle piyasa öncesi işlemlerde en az yüzde 4.5 düştü. Ebix Inc., Goldman Sachs tarafından satın alım anlaşmasının fethedilmesi üzerine yüzde 32 düştü. Finisar Corp. çeyrek dönemlik kârının beklentileri aşması üzerine yüzde 9 yükseldi.

Standard & Poor's 500 Endeksi Eylül ayı vadelileri yüzde 1 düşerek New York saatiyle 06:27'de 1,608.1 puan oldu. Gösterge endeksi 21 Mayıs'tan bu yana yüzde 2.4 geriledi. Dow Jones vadelileri ise 121 puanlık kayıpla 14,926 puana geriledi.

Cenevre'de bulunan Notz, Stucki & Cie. portföy yöneticisi Pierre Mouton, "Fed'in açıklamaları kısa vadede negatif çünkü piyasalar likidite enjeksiyonuna bağımlı hale geldiler. Bu da altındaki düşüş ve gelişen piyasalardaki gerilemeyi açıklıyor" ifadelerini kullandı.

MSCI Tüm Dünya Ülkeleri Endeksi yüzde 1.4 gerilerken, Asya hisseleri Eylül 2011'den bu yana en büyük düşüşü yaşadı, Avrupa hisseleri yüzde 2.1 geriledi.