Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin ekonomideki ilerlemelerin sürmesi hâlinde tahvil alımlarının bu yıl azaltılabileceğini söylemesinin ardından konuşan Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, bir yandan bunun erken bir karar olmadığının altını çizerken, diğer yandan Bernanke'nin zor bir görev üstlenmiş olduğunu kabul etti.

Bernanke'nin çok zorlu bir krizi yönetmeye yardımcı olduğunu söyleyen Boehner, ancak bu parasal genişlemeden ötürü endişelendiğini ve her şeyin üstünde ülkeyi tehlikeli bölgeye taşıdığını savundu. Boehner, "Onun deflasyondan, enflasyondan daha çok korkmasını anlıyorum, ancak para birimini uzun vadeli olarak zayıflatmayı sürdüremezsiniz, bu sağlıklı değil" yorumunda buylundu.

Faizlerin uzun süre sıfıra yakın kalamayacağı belirten Boehner, federal fon faizleri hedefinin Aralık 2008'den bu yana yüzde 0-0.25 aralığında kaldığını hatırlatarak, "Yatırımcılara gidecekleri yalnızca tek bir yer olduğunu, onun da hisse senedi piyasası olduğunu söylüyorsunuz. Azaltmanın başından beri bir noktada geleceğini biliyorduk. Geç olmaktansa erken olsun, daha iyi" dedi.

Boehner ayrıca 4 yıldır devam eden anemik büyümeye ilişkin endişelerini de dile getirdi.