Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) yönetimi, Ereğli Belediyesinin emlak vergisinin oranını artırmasına ilişkin açtığı davada yargının fabrika lehine karar verdiğini bildirdi.

Erdemir'den yapılan yazılı açıklamada, 2009 yılında fabrika sahası için belirlenen emlak vergi değerine yönelik başlatılan yasal süreçte yerel mahkemenin Erdemir lehine karar verdiği belirtildi.

Yargının Erdemir'in fabrika taşınmazları için Belediye Emlak Vergisi Takdir Komisyonu tarafından takdir edilen emlak vergi değerinin hukuksuz olduğuna karar verdiği kaydedilen açıklamada, "Mahkeme, belediyenin Erdemir fabrika sahasını, cadde ve sokaklardan ayrı, bağımsız ve farklı bir bölge olarak değerlendirmesi gerektiği gerekçesiyle 2009'da belirlenen değerler üzerinden fabrika sahası için tahakkuk ettirdiği emlak vergi değerlerini hukuka aykırı bulmuştur" ifadesi kullanıldı.

Erdemir yönetimi, emlak vergisinin 2009'da 12 kat artırılmasına tepki göstermişti. Metrekarede 58,19 lira olan emlak vergisi 700 liraya çıkarılmıştı.

AA