Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri Çin'de nakit sıkışıklığının rahatlamasıyla beraber yükselerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin üst üste 2. gün yükselebileceği sinyalini verdi.

Citigroup Inc. ve Bank of America Corp. Almanya işlemlerinde yükseliş kaydetti. Barrick Gold Corp. ve Newmont Mining Corp. yüzde 2.5'ten daha fazla düştü ve değerli metal üreticilerindeki düşüşe öncülük etti.
S&P 500 Endeksi Eylül vadelileri yüzde 0.3 yükselerek Londra saatiyle 10:41'de 1,586.7 puan oldu. Dow Jones'da işlem gören vadeli kontratlar 42 puan yükseldi ve 14,732 puan oldu.

Londra'da bulunan Knight Capital Europe Ltd. stratejisti Ioan Smith, "Çin Merkez Bankası likidite konusunda şu anki duruşunu koruduğunu açıkladı ve bir çöküşü engellemek için hazırda bekliyor ama bankalardan gelen taleplere boyun eğmek için pek gönüllü görünmüyor. Bu piyasalara bir yere kadar yardımcı olmuş olabilir ama önümüzdeki birkaç gün boyunca yatırımcıların aylık hedeflerine ulaşmaları adına belirli bir duruş sergileyeceklerine tanık olacağız" yorumunu yaptı.

Asya ve Avrupa hisseleri yükseliş kaydederken, People's Bank of China dün yaptığı açıklamada bazı bankalara belirli miktarda finansman sağladığını belirtti.