Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İngiltere'nin başkenti Londra'da devam eden Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkeklerde 3 numaralı seri başı olarak mücadele eden İsviçreli Roger Federer'e ilk tur maçında giydiği ayakkabı nedeniyle uyarı geldi.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, pazartesi günü Rumen Victor Hanescu ile ilk tur maçına çıkan ve rakibini 3-0 yenerek tur atlayan Federer, karşılaşmada giydiği turuncu tabanlı ayakkabısı nedeniyle turnuva yönetimi tarafından uyarıldı. Sonuncusu geçen yıl olmak üzere toplam 7 kez Wimbledon şampiyonluğu yaşayan 31 yaşındaki sporcudan, ikinci tur mücadelesinde daha dikkatli seçim yapması istendi.

Tenisin en prestijli organizasyonları arasında yer alan Wimbledon Turnuvası, kendine özgü kurallarıyla ayrı bir yere sahip. 1909'dan beri "koyu yeşil" ve "mor"un resmi renkler kabul edildiği turnuvada, yönetmelik gereği kortların arkasındaki fonun ''koyu yeşil'' olma zorunluluğu var. Yazılı olmasa da tenisçilerin "beyaz giyinme zorunluluğu", korta giriş ve çıkış protokolü gibi birtakım kurallar da bulunuyor. Kurallar, yalnızca 2012 Londra Olimpiyatları'nda uygulanmadı.

Geçen yıl tek kadınlarda şampiyon olan 1 numaralı seri başı ABD'li Serena Williams da dün çıktığı ilk tur maçında, kenarında turuncu çizgiler olan beyaz bir spor ayakkabı tercih etmişti. Turnuva yönetiminin Federer'e yaptığı uyarıyı ABD'li tenisçiye de uygulaması bekleniyor.