Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Bartın'da çekirge istilası nedeniyle 3 köydeki tarım arazileri zarar gördü.

Çakırömerağa, Çakırambarcı ve Çakırkadı köylerinde 10 gündür devam eden çekirge istilası, buğday, mısır ve yoncalarda zarara yol açtı.

Çakırömerağa köyü sakinlerinden Necdet Albayrak, bağ ve bahçelerini istila eden çekirgeler nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, tarlalarındaki buğday, mısır ve yoncanın yanı sıra bahçelerindeki domates, fasulye, soğan gibi sebzelerin de zarar gördüğünü söyledi.

Çekirgeler nedeniyle evlerinin kapı ve pencerelerini de kapalı tutmak zorunda kaldıklarını ifade eden Albayrak, "Çekirgeler, ilk olarak komşu köyümüz olan Çakırambarcı'daydı. Girdikleri bütün bağ ve bahçelere zarar vererek köyümüze de geldiler. Birkaç gün kendi imkanlarımızla ilaçlama yaptık ama hiçbir etkisi olmadı" diye konuştu.

Köy sakinlerinden İbrahim Küçükbaş ise çekirgelerin 3 dönümlük mısır ve yonca tarlasındaki ürünlere zarara verdiğini kaydederek, hasat zamanı olmamasına karşın ürünlerini kurtarmak için toplamak zorunda kaldıklarını belirtti.

Kendi imkanıyla yaptığı ilaçlamanın sorunu çözmediğini ve çekirgelerin yoğun şekilde artmaya devam ettiğini vurgulayan Küçükbaş, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yardım istediklerini dile getirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdülsetter Bayram da ihbar üzerine 2 ekiple köylerde ilaçlama çalışmalarına başladıklarını söyledi.

AA