Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hazine tahvilleri Fed Richmond Başkanı Jeffrey Lacker tarafından merkez bankasının bilançosunu düşürmekten şimdilik "uzak" olduğunu açıklamasının ardından yükselişini 2. güne taşıdı.

10 yıllık gösterge tahvilleri dün başladığı yükselişi bugün de sürdürmeye devam ederken, faizler iki haftanın en sert düşüşünü yaşadı. Fed New York Başkanı William C. Dudley bugün gazetecilere işgücü piyasası hakkında açıklamalar yapmayı planlarken, ekonomistler bugün açıklanacak verilerde ABD'de tüketici harcamalarının 3 ayın en sert çıkışını yaşadığını ve işsizlik başvurularının düştüğünü görmeyi bekliyor. ABD Hazinesi bugün 29 milyar dolar değerinde 7 yıllık tahvil satışı yapmaya hazırlanıyor.

GAM U.K. Ltd. yatırım direktörü Adrian Owens, "Veriler konusunda hâlâ çok belirsizlik olmasına rağmen tahvil faizleri son zamanlarda çok yükseldiği için kısa vadeli bir alım ihtimali görüyoruz. Uzun vade görüşümüz faizlerin daha yüksek olacağı yönünde. Büyüme biraz yavaş olabilir ama resmin tamamına baktığımızda gelişme görüyoruz" dedi.

10 yıllık tahvil faizleri 2 baz puan düşerek New York saatiyle 06:52'de yüzde 2.51 oldu. Mayıs 2023 vadeli yüzde 1.75'lik tahvilin fiyatı 6/32 yükselerek 93 11/32 oldu. Faiz dün 7 baz puan birden düşerek 13 Haziran'dan bu yana en sert düşüşü yaşadı.