Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed yetkililerinden gelen teşvik açıklamaları ve ekonomik verilerin beklentinin üzerinde olmasıyla New York Borsası yükseldi; Standard&Poor's 500 Endeksi Ocak'tan bu yana en iyi 3 günlük rallisine işaret etti.

S&P 500 Endeksi'nde yer alan 10 sektör grubunun 9'u yükseldi. JP Morgan Chase&Co. ve Citigroup Inc., finansal şirketlerin ralli yapmasıyla yüzde 1.2'nin üzerinde kazanç sağladı. Konut inşaatçılarını izleyen S&P endeksi, D.R. Horton Inc. ve Lennar Corp.'un en az yüzde 3.8 artış kaydetmesiyle yüzde 2.9 yükseldi. Time Warner Cable Inc., milyarder John Malone'nin Charter Communications Inc.'in şirketi nasıl alabileceği senaryolarını değerlendirmesiyle yüzde 4.4 sıçradı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.6 kazançla 1,613.20 puana yükseldi. Dow Jones Endeksi yüzde 0.8 artışla 15,024.49 puana çıktı. Amerikan borsalarında 6.2 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 4.4 altında kaldı.

"Verilerin ekonominin ağır hızda ilerlediğini ve işsizliğin de çok yavaş ilerleme kaydettiğini göstermeye devam ediyor" diyen GMG Defensive Beta Fund'ın eş yöneticisi Oliver Pursche,Fed'in bu yıl para politikasını değiştirme ihtimalinin çok düşük olduğunu ve geçtiğimiz haftaki düzeltmenin aynı zamanda duygusal ve aşırı tepkinin bir sonucu olduğunu söyledi.

S&P 500 Endeksi son 3 günde yüzde 2.6 oranında ralli yaparak 4 Ocak'tan bu yana en büyük sıçramasına işaret etti ve Haziran'daki kayıplarını yüzde 1.1'e indirdi. Endeks 21 Mayıs-24 Haziran arasında Fed'in ekonomi ve istihdam piyasası beklenti dahilinde seyrederse tahvil alımlarını azaltacağını söylemesiyle yüzde 5'in üzerinde düşüş kaydetti.