Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:45'te güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, ilaç üreticilerinin gerilemesi ve yatırımcıların ABD'den gelen iş aktivitesi verilerinin beklenen düşük çıkmasıyla gerileyerek, iki ayın en büyük haftalık kazancını azalttı.

Satış oranlarına göre Avrupa'nın ikinci en büyük havayolu şirketi olan Air France-KLM Group yüzde 2.8 geriledi. Mediaset SpA, Credit Suisse Group AG tarafından şirketin hisseleri için hedef fiyatı yükseltilmesiyle yüzde 2.8 değer kazandı. Serco Group Plc, yılın ilk yarısındaki gelir beklentilerinin yapılan ilk tahminleri aşacak şekilde revize edilmesiyle yüzde 2.7 yükseldi.

Stoxx 600 Endeksi, erken saatlerdeki yüzde 0.4'lük artışı silerek, yüzde 0.5 kayıpla Londra saati ile 16:30'da 285.02 puan oldu. Gösterge endeksi bu hafta yüzde 1.6 yükselerek beş haftalık düşüşü durdurmuş durumda. Endeks buna rağmen Haziran ayında yüzde 5.3 gerileyerek 2013 yılındaki kazancını yüzde 1.9'a azalttı.

Baader Bank AG şef piyasa araştırmacısı Robert Halver, "Her bir ABD verisi, para politikası için bir gösterge ve yatırımcılar hâlâ tedirgin. İlk beş ayda hatırı sayılır performans gösteren varlık yöneticilerinin birçoğuyla konuştum, şu anda bekleyişteler" dedi.

Batı Avrupa piyasalarındaki 18 ulusal gösterge endeksinin 14'ünde kayıplar görüldü. Fransa'da CAC 40 Endeksi yüzde 0.8 ve İngiltere'de FTSE 100 yüzde 0.6 düşerken, Yunanistan2da ASE Endeksi yüzde 2.5 yükseldi.

(19:45'te güncellendi)