Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa tahvilleri ABD ve Avrupa merkez bankalarının genişlemeci para politikalarını devam ettirecekleri tahminleriyle İspanyol ve İtalyan tahvilleri öncülüğünde yükseldi.

10 yıllık İspanyol tahvilleri yükselişini 4. güne taşıyarak aylık kayıplarını kıstı. Bir Alman gazetesinin haberine göre Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi çalışma arkadaşlarına ilave tahvil alımları da dahil olmak üzere finansal krizden çıkmanın yollarını araştırmaları talimatını verdi. New York Fed Başkanı William C. Dudley dün yaptığı bir açıklamada ABD'de tahvil alımlarının uzatılabileceğini belirtti. Gösterge Alman tahvilleri yükselişini 4. güne taşıdı.

Münih merkezli Bayerische Landesbank kıdemli sabit getiri stratejisti Marius Daheim, "Merkez bankalarından durmadan likiditenin çekilmeyeceğine dair açıklamalar geliyor. Piyasalar da şu an bunu dinliyor" açıklamalarını yaptı.

İspanya 10 yıllık tahvil faizleri 4 baz puan düşere Londra saatiyle 09:02'de yüzde 4.74 oldu. Ekim 2023 vadeli yüzde 4.4'lük tahvilin fiyatı 0.325 yükseldi ve 97.295 oldu.

10 yıllık İtalyan tahvil faizleri ise 7 baz puan düştü ve yüzde 4.49'a geriledi.