Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altının ayı piyasasına girmesine rağmen Singapur'da değerli metale olan ilgiye dikkat çeken İsviçreli UBS AG, ülkede varlık yönetimi müşterileri için altın  tutmaya başladı.

Singapru ve Malezya'daki varlık yönetimi bölgesel piyasa yöneticisi Peter Kok, Singapur FreePort'ta kiralanan kasa, ülke ve Hong Kong'taki müşteriler için kullanıma hazır bulunduğunu açıkladı. Kok, külöe altının 13 yıldır ilk kez yıllık düşüş kaydetmesine rağmen müşterilerin algısının devam ettiğini dile getirdi.

UBS bu hamlesiyle, Çin'in altının en büyük kullanıcısı olma konusunda Hindistan'ı bu yıl sonlamak üzere olduğu Asya'da kasa hizmeti sunan Deutsche Bank AG ve JP Morgan Chase&Co.'nun arasına dahil oldu. Külçe altın 28 Haziran'da yatırımcıların varlıklarının değerinden 66 milyar dolar silen düşüşte 34 ayın en düşüğüne geriledi. Goldman Sachs Group Inc., Fed'in teşviklerini azaltmasıyla daha fazla düşüş olacağını öngörüyor.

Kok, soruları yanıtladığı e-posta mesajında, "Altın fiyatlarındaki düşüşü göz önünde bulundurma suretiyle, hâlen varlık ve coğrafi çeşitlendirmeden faydalanmaya istekli olan müşterilerden teklifler almaya devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Singapur hükümeti bir süredir ülkesini külçe altın işlem merkezi olarak tanıtmaya çalışıyor. Hükümet, yatırım notu olan altındaki yüzde 7'lik satış vergisini geçtiğimiz yıl kaldırdı. Japonya dışındaki Asya'nın milyonerlerinin 2016'ya kadar 7 trilyon dolarlık yeni servet inşa ederek, gelişen piyasalardan gelen küresel zengin listesindeki payını 2008'deki yüzde 24 seviyelerinden yüzde 37'ye çıkarmayı planlıyor.