Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Sansasyonel bir kimliğe sahip olan ABD'nin gayrimenkul imparatoru Donald Trump, ABD'nin bir dizi sorunu olduğunu, ancak kendisinin bu sorunları çözebileceğini ve ülkeye Obama'dan daha iyi başkanlık edeceğini ileri sürdü.

Trump, şayet ülkeyi kendisi yönetiyor olsaydı, Rusya ile yaşanan gerginlik ve yüksek işsizlik gibi Amerika'nın en zorlayıcı sorunlarını kolaylıkla çözebileceğini iddia etti.

Ekonomik rakamlara "aklı olan birçok kişinin olduğu gibi" kendisinin de inanmadığını ifade eden Trump, "İşsizlik rakamları tamamen hatalı çünkü iş aramayı bırakmış olanları raporlamıyorlar" dedi.

Meksika ve Çin gibi diğer ülkelerin ABD'deki işleri kaptığını söyleyen Trump, durumun "çok üzücü" olduğunu, ancak ne yapacağını bilen ve yapmaya istekli bir liderin sorunları kolaylıkla çözebileceğini savundu.

Çin ve diğer ülkelerin "ABD'nin yemeğini yediğini" ileri süren Trump, "Bizim işlerimizi alıyorlar ve paramızı manipüle ediyorlar" iddialarını öne attı.

Trump, ülkenin sorunlarını çözmek için sert bir duruş sergilenmesi gerektiğini söylese de, belli bir çözüm planını dile getirmekten kaçındı.

Durumu izlediğini söyleyen Trump, bir sonraki başkanlık seçimlerine girip girmeyeceğine dair bir şey söylemedi.