Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bugüne kadar hiçbir politika kararından geri atmamış olan Fed Yöneticisi Jerome Powell, enflasyonun hedefin altında olması ve işsizliğin uzun vadeli normal seviyesinin bir hayli üzerinde seyretmesinden ötürü gevşek para politikasının uzun bir zaman daha devam edeceğini belirtti.

New York'ta konuşan Powell, "Ekonominin para politikası kanalıyla desteklenmesi  ihtiyacı güçlü bir şekilde devam ediyor" dedi.

Özel sektörün büyük kısmında altta yeten temellerde ikna edici ilerleme öngören New York Fed Başkanı William C. Dudley'nin görüşlerini tekrarlayan Powell, "Özel sektörümüz altta yatan faktörlerde ilerleme sinyalleri vermektedir" açıklamasında bulundu. Her iki merkez bankacı da güçlü otomobil ve konut taleplerine değindi.

Fed Açık Piyasa Komitesi 19 Haziran'daki toplantısında aylık 85 milyar dolarlık mortgage ve Hazine tahvili alımlarının devam ettirileceğini açıkladı. Fed Başkanı Ben S. Bernanke, FOMC toplantısını takiben yaptığı konuşmasında, ekonominin beklentiler dahilinde ilerleme kaydetmesi durumunda Fed'in bu yılın sonlarına doğru parasal genişleme programını azaltmaya başlayabileceğini, 2014'ün ortalarında da sonlandırabileceğini söyledi.

Konut piyasasında güçlü bir toparlanmanın ekonominin kendi kendine ayakta durabileceği bir büyüme kaydedeceğini ummak için en önemli kalem olduğunu söyleyen Powell, enflasyonun kademeli olarak yüzde 2 hedefine doğru hızlanmasını ve işsizlik oranında da ilerleme kaydedilmesini beklediğini aktardı.