Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tokyo Borsası, Topix Endeksi'nin Nisan'dan bu yana en büyük 4 günlük sıçramasını yapmasının ardındanlastik üreticilerinin kazançlara öncülük etmesi, enerji üreticilerinin ise değer kaybetmesiyle kazançlar ve kayıplar arasında gidip geldi.

Topix Endeksi'ndeki lastik üreticileri grubu, yenin 1 aydır ilk kez dolar karşısında 100 seviyesinin altına zayıflaması üzerine yüzde 3.1 tırmandı. Tokyo Electrci Power Co. dünkü yüzde 19'luk sıçramasının ardından bugün bir miktar gevşeyerek yüzde 8.8 düştü. Asya'nın en büyük ilk halka arzı olan Suntroy Beverage & Food Ltd., işlemlere başlamasıyla yüzde 2.1 yükseldi. Patates cipsi üreticisi Calvbee Inc. yüzde 17 değerlenerek olası bir işlem hatası spekülasyonlarına neden oldu.

Topix Endeksi erken saatlerde yüzde 0.5 düşmesinin ardından yüzde 0.1 kazançla 1,172.62 puana çıktı. Yatırımcıların ABD'deki aylık istihdam verilerini beklemesiyle işlem hacmi 30 günlük güniçi ortalamasının yüzde 19 altında kaldı. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.1 kayıpla 14,089.07 puana indi.

Son rallinin çok büyük olduğunu, bu nedenle de yendeki değer kaybı bir artı olsa da piyasanın soluklandığını söyleyen Nissay Asset Management Corp.'un hisse stratejistlerinden Isao Kubo, yatırımcıların ABD'den gelecek istihdam verisinin öncesinde beklemede kaldığını dile getirdi.

Topix Endeksi son 4 işlem gününde yüzde 9.6 yükselerek, 22 Mayıs'taki 5 yıllık zirvesinden düşüşündeki kayıplarını yüzde 8.2'e indirdi. Endeks bu yıl dün itibariyle yüzde 36 yükseldi.