Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Williams %R momentum göstergesine göre yapılan altın işlemleri, metalin Nisan ayında ayı piyasasına girmesinden bu yana, diğer teknik analiz stratejilerine göre daha fazla para kazandırdı.

Analistlerin bir yatırım aracında dönüş noktarlarını bulmalarına yardımcı olan Williams %R osilatör göstergesi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 12 Nisan'dan bu yana, dün itibariyle yüzde 21 getiri sağladı. İkinci en fazla kazandıran strateji ise, yüzde 13 getiri ile Fear & Greed göstergesi oldu. Metalin satın alınmasından ve grafiklere dayanan diğer 21 bireysel stratejinin kullanılmasından doğan kazançlar işlem maliyetlerini içermiyor.

Altın Nisan ayının ortasından bu yana, bazı yatırımcıların metalin değer koruma niteliğine olan güvenlerini yitirmesinin ardından yüzde 16 geriledi ve bu hareket ile birlikte, altın destekli exchange traded fonlarının (ETF) değeri 34.4 milyar dolar eridi. Williams %R osilatör göstergesi, 27 Haziran'da, altının ayı piyasasının başlamasından bu yana en fazla aşırısatım durumunda olduğunu işaret etti. Fiyatlar ertesi gün son 34 ayın en düşük seviyesine indi ve ardından 2 Temmuz'a kadar yüzde 7.4'lük bir sıçrama gerçekleştirdi.

Lozan, İsviçre'de MIG Bank kıdemli analisti Luc Luyet, "Osilatör göstergelerinin sinyallerinin yerindeliği trende bağlı," dedi ve "Altın için, şimdilerde aşağı trend var. Bu nedenle, yükselişlerde satış için aşırıalım koşullarına bakmak zorundasınız. Güçlü aşağı trendde aşırısatım koşullarını satın almaya çalışmak oldukça tehlikeli olabilir. Düşen bir bıçağı yakalamaya çalışmak gibi" değerlendirmesinde bulundu.