Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Birleşmiş Milletler'in merkezi Cenevre'de bulunan Çocuk Hakları Komitesi'nin, Vatikan'dan, Katolik kurumlarındaki çocuk tacizi (pedofili) vakalarıyla ilgili açıklama istediği bildirildi.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, BM Çocuk Hakları Komitesi'nin, açıklanmasını istediği konulara ilişkin yaklaşık 20 maddelik bir listeyi Vatikan'a gönderdiği belirtildi.

BM'nin, pedofili ile suçlanan din adamlarının mağdur çocuklardan uzaklaştırılıp uzaklaştırılmadığını ve Kilise'nin bunu garantiye alıp almadığını Vatikan'a soracağı ifade edildi.

Komitenin özellikle Katolik rahibeler tarafından işletilen Magdalene çamaşırhanelerinde 1922-1996 yıllarında zorla çalıştırılan, fiziksel taciz ve onur kırıcı muameleye maruz kalan kızlar ve İsa'nın Lejyonerleri tarikatının karıştığı pedofili vakalarıyla ilgili sorular sorduğu basına yansıdı.

BM'de gözlemci devlet statüsünde bulunan Vatikan'ın, BM'nin Cenevre'deki merkezindeki temsilcisi Massimo de Gregori, komitenin sorularını cevaplamaya hazır olduklarını söyledi. Bu sürecin rutin bir süreç olduğunun altını çizen De Gregori, Kilise'deki cinsel istismar olaylarının inkar edilemeyeceğini, bu sorgulamanın da sadece Vatikan'a yönelik olmadığını belirtti.