Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ford Motor Co., Avrupa'daki üretim kapasitesinde daha fazla kesinti yapmayı planlamadığını söyledi ve piyasada istikrarın sağlanmaya başlandığına yönelik sinyaller gördü.

Ford'un Avrupa başkanı Stephen Odell, daha fazla kapasite açıklaması yapmayacakları noktaya geldiklerini ifade ederek, "Ancak her zaman durumu izleyeceğimizi ve beklenmedik önemli değişiklikler olursa ona göre adım atacağımızı söyledik. Uygun hamlelerde bulunduğumuza inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

Odell öte yandan Ford'un hâlen Avrupa'da başabaş oranını 2015'te yakalanmasını beklediklerini söyledi. Batı Avrupa'daki satışları Otomobil üreticisi şirketin 19 pazardaki satışları, Batı Avrupa'dakilerin Haziran'da yüzde 6.4 yükselmesiyle, sektör genelinde görülen yüzde 6.5'lik düşüşü solladı.

Avrupa'daki açıkları sonlandırmak, şirketin CEO'su Alan Mulally'nin karşısındaki temel zorluklardan biriydi. Ford Kuzey Amerika'daki kârlı operasyonlarına güveniyor ve kazançlarını çeşitlendirmeye çalışıyor. Otomobil üreticisi bu yıl Avrupa'daki kayıplarının 2 milyar dolar olacağını öngörüyor.

Avrupa'daki sektör satış oranlarının, Haziran itibariyle 13.8 milyon olduğunu söyleyen Odell, sektörün istikrar sinyalleri vermeye başladığını belirtti.

Odell, "Henüz yukarı yönlü bir hareket beklemesek de, iyi sinyaller var" dedi.