Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:18'de güncellendi)

Avrupa hisseleri yatırımcıların gelecek hafta açıklanacak olan ABD gelirlerini beklemesiyle beş haftanın zirvesinden büyük bir değişiklik yaşamazken, birleşme ve satın alma hareketleri İspanya'da kamu şirketlerindeki satışları azaltıyor.

Invensys Plc, Schneider Electric SA tarafından 3.3 milyar poundluk (5 milyar dolar) bir teklif alması üzerine yüzde 15 değer kazandı. Phoenix Group Holdings yüzde 10 artış kaydetti. İspanya kamu hizmet kuruluşları, hükümetin yenilenebilir enerji şirketleri ve elektrik ağı işletmelerine yönelik kârlarda kesintiye gitmeyi planlamasıyla geriledi.

Gösterge endeks Stoxx 600, erken saatlerde yüzde 0.6 kadar yükselmesinin ardından, yüzde 0.1 gerileyerek günü 296.2 puandan kapattı. Endeks bu hafta Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin teşviklere destek vermesi ve Alcoa Inc. tarafından kâr sezonunun beklenenden iyi gelen sonuçlarla açılmasıyla yüzde 2.7 artış kaydetti.

Londra'da bulunan BTIG Ltd. hisse stratejisti Nick Xanders, "Şirketler sürekli açıkları kapatmaya ve büyümeyi hızlandırmaya çalışıyorlar. Bilançolar güçlü ama şirketlerin çoğu mali tarafta ne olduğunu bilmedikleri için çok fazla bir şey yapmak istemiyorlar" yorumunu yaptı.

Citigroup Inc. ve Goldman Sachs Group Inc. ABD'de gelecek hafta kâr verisi açıklaması beklenen şirketler. Standard & Poor's 500 Endeksi'nde kâr açıklayan şirketlerin Bloomberg verilerine göre geçtiğimiz çeyrekte yüzde 1.8 artması bekleniyor.

(19:18'de güncellendi)