Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de hazine tahvilleri Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin ülke ekonomisinin hâlâ teşviğe ihtiyaç duyduğunu açıklamasıyla yükselişini 4. güne taşıdı.

10 yıllık gösterge tahvil faizleri Bernanke'nin konuşması sonrasında son 13 ayın en büyük haftalık düşüşüne doğru ilerliyor. Faiz oranı bu haftanın başında teşviklerin kesileceği endişeleriyle Ağustos 2011'den bu yana zirve seviyesini görmüştü. Bernanke 17 Temmuz'da yarı yıllık para politikası konuşmasını gerçekleştirecek.

Paris'te bulunan Societe Generale SA faiz oranları ve Döviz stratejisi direktörü Vincent Chaigneau, "Tahvil piyasası Bernanke'nin yumuşak duruşuna cevap veriyor. Teknik bir toparlanma oldu ama çok uzun süreceğini sanmıyorum. Bernanke'nin FOMC'nin duruşundan ne kadar uzaklaşabileceğine dair belirli bir sınır var" ifadelerini kullandı.

10 yıllık gösterge tahvil faizleri 4 baz puanlık düşüşle Londra saatiyle 10:33'te yüzde 2.53 oldu. Mayıs 2023 vadeli yüzde 1.75'lik tahvilin fiyatı 3/8 yükseldi ve 93 1/4 oldu. Faiz bu hafta 21 baz puan birden düşerek 1 Haziran 2012'den bu yana en sert düşüşü gerçekleştirdi.

Societe Generale ABD tahvil faizlerinin yıl sonu itibariyle yüzde 3.25 olacağını tahmin ediyor. Bankanın bir önceki tahmini yüzde 2.75'ti.