Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, JPMorgan Chase & Co.'nun beklenenden iyi ikinci çeyrek kâr verisi açıklamasına rağmen, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dünü zirve rekoruyla kapatmasının ardından büyük bir değişiklik yaşamadı.

JPMorgan New York ilk işlemlerinde yüzde 0.5 geriledi. Dell Inc., milyarder yatırımcı Carl Icahn şirkete yapacağı şahsi teklifi bir teminat ekleyerek artıracağını söylemesiyle yükseldi.

S&P 500 Eylül vadeli endeksi yüzde 0.1 yükselerek New York saati ile 07:45'te 1,671.5 puan oldu. Gösterge endeks, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin genişlemeci para politikasının devam edeceğini açıklaması ve Alcoa Inc.'nin analist beklentilerinin üzerinde kâr verisi açıklamasıyla bu hafta içerisinde yüzde 2.6 ralli yapmış durumda. Dow Jones vadeli kontratları 13 puan, yani yüzde 0.1 artışl 15,406 puana geldi.

S&P 500 Endeksi, Bernanke'nin teşviklerin devam etmesini desteklemesiyle dünü yüzde 1.4 kazançla 1,675.02 puandan kapattı. Aynı zamanda endeks, Bernanke'nin daha önceki açıklamalarında teşviklerin azaltılabileceğini işaret etmesiyle yaşadığı kayıpları da böylece silmiş oldu.