Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(11:20'de güncellendi)

ABD hisseleri, bankaların beklenenden iyi kar verileri açıklamasının United Parcel Service Inc.'nin kâr beklentilerini azaltmasını dengelemesiyle, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dünü zirve rekoruyla genişleterek yükselişini yedinci işlem gününe taşıdı.

S&P 500'de işlem gören 10 grup içerisinde en büyük yükselişi finansal hisseler, Wells Fargo & Co. tarafından gelirlerin analist beklentilerinin üzerine çıktığının açıklanmasıyla gerçekleştirdi. United Parcel Service Inc. (UPS) 2013 yılı beklentilerinde kesintiye gitmesiyle yüzde 5.8 değer kaybetti. Boeing Co., Londra Heathrow Havaalanı'nda park halindeki bir 787 Dreamliner modeli uçağında yangın çıkmasıyla yüzde 4.7 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek haftanın son işlem gününü 1,680.19 puandan kapattı. Dow Jones endeksi 3.38 puan, yani yüzde 0.1'den az bir artışla 15,464.3 puana geldi. 5.4 milyardan fazla hisse ABD piyasalarında işlem gördü, bir başka deyişle işlem hacmi üç aylık ortalamanın yüzde 15 aşağısında seyretti.

Russell Investments şef piyasa stratejisti Stephen Wood, "Kâr verileri çok büyük önem arz ediyor. Haftanın, hatta bu ayın temel konusu kâr verileri olacak" ifadelerini kullandı.

S&P 500 Endeksi, Bernanke'nin teşviklerin devam etmesini desteklemesiyle dünü yüzde 1.4 kazançla tüm zamanların zirve rekoru seviyesinden kapatırken, haftanın son işlem gününde bu rekoru genişletti. Aynı zamanda endeks, son beş günde de yüzde 3 yükselerek üçüncü haftayı da artışla geçti ve 4 Ocak'tan bu yana en uzun kazanç periyodunu yaşadı. Gösterge endeks, Bernanke'nin daha önceki açıklamalarında teşviklerin azaltılabileceğini işaret etmesiyle yaşadığı kayıpları da böylece silmiş oldu.

(11:20'de güncellendi)