Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik enerjisi konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek, "Türkiye genelinde şu anda günlük 800 milyon kilovat saate yakın elektrik tüketimi var. Bunları karşılayabilecek durumumuz mevcut. Biz 40 bin megavatlar civarında 'emre amade' dediğimiz kurulu gücümüzü de hazırda tutuyoruz" dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Kayseri Şubesi tarafından vakıf binasında düzenlenen "Yetim Çocuklara Bayramlık Giydirme Programı"na katılan Bakan Yıldız, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yıldız, bir soru üzerine, sıcaklar arttıkça gerek klima gerekse su pompolarının kullanımı nedeniyle elektrik tüketiminin arttığını söyledi. Buna karşın, Türkiye'nin enerji fazlası olduğunu belirten Yıldız, bu konuda sıkıntı yaşanmayacağını vurguladı.

Meteorolojik verilere göre, hava sıcaklıklarının daha da artmasının beklendiğini ifade eden Yıldız, şunları söyledi:

"Ama ona da hazırız. Türkiye genelinde şu anda günlük 800 milyon kilovat saate yakın elektrik tüketimi var. Bunları karşılayabilecek durumumuz mevcut. Biz 40 bin megavatlar civarında 'emre amade' dediğimiz kurulu gücümüzü de hazırda tutuyoruz. Şu anda 3 bin 500 ile 4 bin megavat civarında fazlamız var. Bir yandan da enerji santrallerindeki büyümelerimiz devam ediyor. Herhangi bir sıkıntı öngörmüyoruz."

- "İHH öncülüğünde yapılan çalışmayı destekliyoruz"

İHH öncülüğünde yetimlere yönelik yapılan yardım faaliyetlerini canı gönülden desteklediklerini dile getiren Bakan Yıldız, bu faaliyette emeği geçen hayırseverleri tebrik etti.

"Bizim küçükken büyüklerimizin eskilerini kullandığımız ve 'kıyafetleri bir iki numara büyük alıp onu 3-5 yıl kullanırız' dediğimiz günler geride kaldı. Bu gün artık bütün çocuklarımıza bunların hepsi birebir verilebiliyor" diyen Yıldız, Türkiye'nin siyasi istikrarının sağlandığı bu yapıda bütün hayırseverlerin daha fazla harekete geçtiğini vurguladı.

İHH'nın, dünyada buna benzer yardım organizasyonlarının da temsilciliğini yaptığını ifade eden Yıldız, "Bu yetimler, yurt dışında yaşayanların, savaşlarda istemediğimiz bir şekilde zulüm edilen bir yapının bize bıraktığı emanetlerdir. O yüzden bu, bütün vicdanları, yürekleri rahatlatabilecek bir faaliyettir. Ben Kayseri'de, yardımlaşmanın, hayırseverlik kültürünün doruğa çıktığı bir yerde, hayırseverleri bu tür etkinliklere davet ediyorum" diye konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Kayseri Şube Başkanı Şaban Sözduyar ise Kayseri'de 290 yetimle ilgilendiklerini ve her yıl diğer yardımların yanı sıra bayramlıklarını da aldıklarını söyledi.

Yurt dışında da 500'ün üzerinde yetimle ilgilendiklerini ifade eden Sözduyar, "Dünya genelinde İHH olarak 25 bin yetime bakıyoruz. Ramazan ayında da 82 ülkeye gidildi, iaşe dağıtımı devam ediyor. Kayseri olarak 4 yıldır Arakanlı mültecilerle ilgileniyoruz. Bangledeş'teki kampları dönemsel ve bayramlarda olmak üzere destekledik" dedi.

Konuşmaların ardından, yetim çocuklara bayramlıkları verildi. Çocuklarla yakından ilgilenen ve sohbet eden Bakan Yıldız, programın sonunda çocuklar ve yetkililerle fotoğraf çektirdi.

AA