Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:37'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, Stoxx Europe 600 Endeksi'nin en büyük haftalık yükselişinin ardından, Çin ekonomik büyümesinin beklentiler doğrultusunda olmasıyla son altı haftanın en yükseğine ulaştı.

Birleşik Krallık bankaları, Rightmove Plc'nin Britanya'da konut fiyatlarının beklenenden daha fazla yükseleceğini açıklamasının ardından değer kazandı. Commerzbank AG, Wells Fargo & Co. ve Lone Star Funds'a 5 milyar euro (6.5 milyar dolar) kredi vermesiyle yüzde 4.7 yükseldi.

Gösterge endeks Stoxx Europe 600, erken saatlerde yüzde 0.7 kadar yükselmesinin ardından, yüzde 0.4 yükselerek günü 297.38 puandan tamamladı. Endeks geçen hafta Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin devam eden parasal teşviklerin arkasında durmasıyla birlikte yüzde 2.7 yükseldi.

Baring Asset Management şef yatırım yetkilisi Marino Valensise,  "Hisseler daha çok likiditenin Fed'in yaptıklarıyla bağlantılı olmadan var olduğu bir dünyada tercih edilen varlık sınıfıdır. Volatilite olacak, fakat önümüzdeki birkaç ayda başka bir Avrupa krizi beklemiyorum" ifadelerini kullandı.

Hisseler Çin ekonomisinin bir önceki yıla göre yüzde 7.5 büyüme kaydetmesiyle yükseldi. Bu rakam Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminine paralel gerçekleşti. Ekonomi birinci çeyrekte yüzde 7.7 genişlemişti.

(19:37'de güncellendi)