Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:31'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, yatırımcıların Google Inc. ve Microsoft Corp. k'ar verilerinin beklenenden daha kötü gelmesini değerlendirmesiyle büyük bir değişiklik yaşamazken, Stoxx Europe 600 Endeksi dördüncü haftalık kazancını gerçekleştirdi.

SAP AG ve ARM Holdings Plc teknoloji hisselerinin gösterdiği kötü performansa öncülük etti. Royal Vopak NV kâr beklentilerini düşürmesinin ardından yüzde 5 geriledi. Electrolux AB, ABD'den gelecek talep beklentisini artırması üzerine yüzde 5.3 ilerledi. Schibsted ASA çeyrek dönemlik kârının tahminlerin üzerinde gerçekleşmesiyle 21 yılın zirve seviyesine yükseldi.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.1'den az bir gerilemeyle haftanın son işlem gününde 298.82 puandan kapandı. Endeks buna rağmen Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin verdiği mesajlarla bu hafta yüzde 1.2 yükseldi.

Oslo'da bulunan Storebrand Asset Management fon yöneticisi Espen Furnes, "Geçtiğimiz birkaç haftada oldukça olumlu hareketler gördük, yani kâr almak için hâlâ imkan var. Asya ve Avrupa'da Google ve Microsoft'tan gelen kötü haberler sonrasında teknoloji hisselerinde biraz zayıflık görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Dünyanın en popüler online arama motoru Google tarafından dün beklentilerin altında kâr açıklanmasıyla beraber teknoloji hisselerinin işlem gördüğü bir gösterge yüzde 0.7 düştü. Dünyanın en büyük yazılımcısı Microsoft ise 4. çeyrek kârının beklentilerin altında kaldığını açıkladı.

(19:31'de güncellendi)