Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Görev koltuğuna oturmasından 13 aydan kısa bir zaman geçen Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, Washington'daki bankanın kültürünü değiştirecek adımları özetleyerek, personelin risk duyarlılığını azaltmak ve aşırı yoksulluğu sonlandırma hedeifne ulaşmaya yönelik yardımları iyileştirmek için harekete geçti.

Bloomberg News tarafından bulunan, Dünya Bankası çalışanlarına gönderilen e-posta mesajında Kim, bankanın bir dizi"küresel uygulamalarını başlatan, araçlardan etkilere yönelik bir ülke ortaklığı çerçevesini uygulayan ve liderlik, kişiler ve yetenek alanlarında bir dizi ilerleme sağlanmasına yönelik organizasyon değişikliğinde bulunacağını söyledi.

Kim ayrıca bankanın kültüründe ciddi bir ilerleme kaydetmek istediğini belirtti. Yeni sistemde çalışanlar,risk duyarlılığının, dönüşümsel sonuçları olacak yüksek risk/yüksek kazanç operasyonlarını desteklenmesini engellememesi yönünde teşvik edilecek.

Kim, tam potansiyele ulaşmak ve en iyi işi çıkarçak için bazı kültürek ve prosedürel engellerin ortadan kaldırılmasına çalıştıklarını söyledi.