Advertisement
HABERLER ABONE OL

(15:02'de güncellendi)

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), Avrupa'da beklenenden iyi gelen ekonomik veriler ile akaryakıt ve ham petrol stoklarının düştüğünü göstermesi beklenen resmi veriler öncesinde iki günlük düşüşün ardından dalgalı seyrediyor.

Petrol vadelileri erken saatlerde yüzde 0.6'ya varan kayıpları, Birleşik Krallık'ta sanayi üretiminin Haziran ayında beklentilerin üzerinde yükseldiğini ve İtalya'da resesyonun ikinci çeyrekte hafiflediğini gösteren verilerin ardından sildi. Yarın açıklanacak olan resmi veriler öncesinde Bloomberg tarafından gerçekleştirilen bir ankete göre, ABD ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta 1.1 milyon varil gerileyerek 363.5 milyona düştüğü tahmin ediliyor. Libya'nın en büyük petrol istasyonu protestolardan dolayı kapalı kalmaya devam ederken, bazı bölgelerde üretim 10'da 1 oranına kadar düştü.

Danimarka'da Middelfart'ta bulunan Global Risk Management analistlerinden Michael Poulsen, "Petrol, İtalya'dan gelen gayrısafi yurtiçi hasıla verileri ile toparlandı. Euro Bölgesi'ndeki genel görünüm, büyük bir bölgesel değişim ile birlikte gelişim gösteriyor" yorumunu yaptı.

Eylül vadeli WTI petrolün varil fiyatı 60 sent yükselerek 107.16 dolara ulaşmasının ardından, Londra saatiyle 11:52'de 106.96 dolardan işlem görürken, gün içerisinde 59 sente varan kayıplarla 105.97 doları gördü. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 5 altında kaldı.

Eylül vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 10 sent artışla ICE Futures Europe Borsasında 108.80 dolar oldu. Avrupa gösterge ham petrolünün WTI petrole olan fiyat farkı 1.85 dolar oldu.

(15:02'de güncellendi)