Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Yurtiçi piyasalar, dün enflasyonun beklenene paralel çıkması ve uluslararası piyasalarda açıklanan verilerin Fed'in teşvikleri azaltmasına ilişkin beklentileri karışık hale getirmesinin ardından sakin alıcılı seyretti. Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi yüzde 0.35 yükselişle 74,290 puandan kapandı. Dolar-TL kuru 1.9350 sevieysi yakınında dalgalı seyret ve sepet kur 2.25 seviyelerine geldi. Gösterge tahvilin faizi yüzde 9'un altındaki seyrini sürdürdü ve yüzde 8.77 seviyesine geldi.

Uluslararası piyasalardaki sakin seyir ve Bayram tatili öncesi durgunlukla birlikte BIST 100 Endeksi hafif aşağuıda açıldıktan sonra, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı. Daha sonra hafifçe gevşeyen endeks, ilk seansı yüzde 0.37 kayıpla 74,017 puandan kapadı.

Dolar-TL de güne sakin başladı ve dünkü seviyelerini koruyarak 1.9330 civarında seyretti. Ardından bir miktar gevşeyen dolar 1.93 lira seviyesine yaklaştı.

Merkez Bankası bugün, 13 Ağustos vadeli ve 4 milyar lira tutarlı miktar yöntemiyle repo ihalesi açtığını duyurdu.

Analistler, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından saat 14.30'da açıklanacak temmuz ayı reel efektif döviz kuru verisinin Merkez Bankası'nın politikaları üzerinde etkili olması nedeniyle takip edileceğini belirtiyor. Endeksin 74.000 seviyesinin gün içi destek olarak öne çıktığını ifade eden analistler, bu seviyenin altında kısa vadede satış baskılarının artabileceğini kaydediyor.