Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:29'da güncellendi)

Avrupa hisseleri, Salzgitter AG ve Lanxess AG gibi diğer firmaların kâr beklentilerindeki düşüşün etkileri ve Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart'ın yaptığı açıklamalar ile Fed'in tahvil alımlarını önümüzdeki ay azaltacağı söylentilerini artırması sonrasında geriledi.

Almanya'nın en büyük ikinci çelik üreticisi Salzgitter bu yıl vergiler dışında 400 milyon euro kayıp beklediğini açıklamasıyla yüzde 12 geriledi. Lanxess yılın ikinci yarısı için taleplerde bir artış görmediğini söylemesiyle yüzde 4.3 değer kaybetti. InterContinental Hotels Group Plc, yılın ilk yarısındaki kârında artış açıklamasıyla yüzde 6.4 prim yaptı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 gerileyerek 303.5 puandan kapandı. Gösterge endeks, Dennis Lockhart'ın ekonomik büyüm ve istihdam beklenildiği gibi toparlanırsa merkez bankası varlık alımlarının sonlandırılması yönünde adımlar atabileceğini söylemesiyle erken saatlerdeki yüzde 0.4'e varan kazançları sildi.

Parasal genişleme politikasını eleştirenlerin başlarında gelen Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, dün yaptığı konuşmada yatırımcıları teşviklere bel bağlamamaları konusunda uyardı.

Stoxx 600 Endeksi geçtiğimiz hafta, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin Euro Bölgesi'nde faiz oranlarının uzun bir süre daha düşük seviyelerde korunacağını söylemesinin ardından her gün yükseliş kaydetti ve bu dönem boyunca yüzde 1.8 ilerledi.

(19:29'da güncellendi)