Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri bugün bir konuşma gerçekleştirecek olan Fed Chicago Başkanı Charles Evans'ın konuşmasında verebileceği merkez bankası politikası ipuçlarını beklerken çok değişiklik göstermedi.

Washington Post Co. gazete varlıklarının 250 milyon dolara satışı konusunda Amazon.com CEO'su Jeff Bezos ile anlaşmasının ardından yüzde 5.6 yükseldi. Plains All American Pipeline LP ise kârının beklentilerin altında kalması üzerine yüzde 4.2 düştü. International Business Machines (IBM) Corp. yüzde 0.9 değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi Eylül ayı vadelileri yüzde 0.1'den daha az yükselerek Londra saatiyle 10:34'te 1,703.1 puan oldu. Dow Jones vadeli kontratları ise 3 puan yükselerek 15,557 oldu.

BSI SA portföy yöneticisi Enrico Carbonelli, "Fed'in varlık alımlarını azaltacağına dair biraz endişe var ama tahviller büyük ihtimalle hisselerden daha çok acı çekecek. Ekonomi ABD'de Avrupa'dan daha hızlı büyüyor. İyi verilerle beraber hisselerin daha da yukarı çıktığını görebiliriz" ifadelerini kullandı.

S&P 500 Endeksi dün Fed Dallas Başkanı Richard Fisher'in yatırımcıları aylık 85 milyar dolarlık varlık alımına çok güvenmemeleri konusunda uyarmasının ardından rekor seviyeden yüzde 0.2 düştü. Evans bugün gazetecilere Chicago saatiyle 08:30'da (TSİ 16:30) bir konuşma gerçekleştirecek.