Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, Fed'in tahvil alım programını azaltma kararını bu yıl içerisinde Eylül, Ekim, ya da Aralık ayındaki üç toplantısından birinde alabileceğini söyleyerek, Başkan Ben S. Bernanke'nin basın toplantısı yapmayacak olmasına rağmen Ekim ayındaki toplantının ihtimaller arasından çıkartılmaması gerektiğini belirtti.

Lockhart, Temmuz ayı istihdam verilerinden hayal kırıklığına uğramadığını ve önümüzdeki birkaç haftada ekonominin daha hızlı büyüyüp büyümeyeceğini gösterecek olan verileri yakından takip edeceğini ifade etti. Aylık 180,000 ile 200,000 arasında bir istihdam artışı görmeyi umduğunu belirten Lockhart, bu aralıktaki istihdam artışı ve daha hızlı büyümenin Fed'in orta vadede varlık alımlarını sonlandırabilecek elverişli ortamı sağlayacağı yorumunu yaptı.

Lochart ayrıca, büyümenin bu seviyeden yavaşlaması ya da bir takım sıkıntılar yaşaması halinde Fed'in azaltıma başlamasının kaçınılmaz son olmayacağını söyledi.

Fed'in politika kararlarında bu yıl oy hakkı bulunmayan Atlanta Fed Başkanı Lockhart, en az ideolojik bakış açısına sahip olan ve alınan kararlarda çoğunluğa uyan bir üye olarak görülüyor.