Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(10:50'de güncellendi)

Hisse senetleri, yatırımcıların dikkatlerini, Japonya'dan İngiltere'ye, merkez bankacıların teşviklerin görünümüne ilişkin geleceğe yönelik rehberliğine çevirmeleri ile birlikte, düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Yen değer kazandı ve altın, değerli metallerdeki düşüşlere öncülük etti.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, Londra saati ile 08:32'de, yüzde 0.5 aşağıda seyrediyordu. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, spot endeksin dün Haziran ayından bu yana en hızlı düşüşünü yaşamasının ardından yüzde 0.4 geriledi. Japonya'da Topix Endeksi yüzde 3.2 düştü. Yen dolar karşısında yüzde 0.8 yükseldi ve son altı haftanın en yüksek sevieysine çıktı. Hindistan para birimi rupi yüzde 0.9 düşüşle rekor düşük seviyeye geriledi. Bakır yüzde 0.5 düştü ve altın yüzde 0.2 kaybetti.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, bugün, faiz oranlarını çıpalama amaçlayan ileriye dönük rehberlik hakkında konuşma yapacak ve Almanya'da bugün açıklanacak olan sanayi üretimi verisinin yükseliş göstermesi bekleniyor. Japonya Merkez Bankası'nın bugün başlayan ve iki gün sürecek politika toplantısında, Bloomberg'in anketine katılan 25 ekononomistin tümüne göre, teşviklere ekleme yapması beklenmiyor ve politikasını değiştirmeden sürdürmesi öngörülüyor. Bazı Fed yetkilileri, bu hafta yaptıkları açıklamalarda, ABD ekonomisindeki iyileşme ile birlikte, küresel hisse senetleri ve tahvillerde görülen yükselişleri destekleyen varlık alım programının daraltılabileceğini işaret etti.

Sydney'de Perpetual Investments'ın yatırım piyasaları araştırma müdürü Matthew Sherwood, "Hisse senetlerinde son rallinin ivme kazanmakta güçlük çekmesinden dolayı, piyasalarda temkinli bir ton gelişiyor," dedi ve "Satış havası, panikten daha ziyade temkinli konumu yansıtıyor" değerlendirmesinde bulundu.

(10:50'de güncellendi)