Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, TPK Holding Co. ile birlikte teknoloji hisselerine gelen satışlar ve Güney Koreli oto üreticilerindeki düşüşlerle birlikte, yaklaşık dört haftanın en düşük seviyesine indi.

Apple Inc. için dokunmatik ekran üreten  TPK Holding, üçüncü çeyrek gelirinin en az yüzde 15 düşmesini beklediğini açıklamasının ardından, Taipei'deki işlemlerde alt fiyat limitine geriledi. Hyundai Motor Co. and  Kia Motors Corp., işçi sendikalarının ücret görüşmelerinde masadan kalkmasının ardından en az yüzde 2.7 geriledi. Hindistan para birimi rupi, Fed'in teşvikleri azaltmasının fon çıkışlarını hızlandıracağı ve ülke para birimini rekor büyüklükteki cari işlemler açığına daha duyarlı kılacağı endişesi ile değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 düşerek, Hong Kong saati ile 13:37'de, 940.66 puana indi ve 10 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesine yönlendi. Gelişen ülke hisse senetleri, Fed'in bu yıl parasal teşvikleri azaltabileceği endişesi ile ABD hisse senetlerindeki düşüşleri izledi. Tata Motors Ltd. ve AngloGold Ashanti Ltd., bugün bilanço açıklayacak Asyalı şirketler arasında ywer alıyor.

Seul'de Hanwha Investment & Securities Co. analisti Park Sung Hyun, "Özellikle teknoloji sektöründe olmak üzere, büyük şirketlerin ikinci çeyrek karları, bu şirketlerin son aylarda beklenenden daha düşük satış rakamları açıklamaları ile birlikte, yavaşlama işaretleri gönderiyor" dedi.