Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Brisa, yılın ilk 6 ayında net dönem karını yüzde 90 artırarak 54 milyon 728 bin liraya çıkardı.

Brisa açıklamasına göre, Bridgestone, Lassa, Bandag, OtoPratik, Lastiğim ve Lastik.com.tr markalarıyla bilinen şirket, 2013 yılının ilk 6 aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre Ocak-Haziran 2013'te geçen yılın aynı dönemine oranla toplam satışlarında yüzde 2,5'lik artışla 675 milyon 858 bin liralık satış geliri elde eden şirketin net dönem karı ise yüzde 90 oranında artarak 54 milyon 728 bin lira olarak gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, 2013'ün başından itibaren Avrupa pazarında derinleşen durgunluk etkisinin yaz lastiğine geçiş dönemini de kapsayan ikinci çeyrekte bir miktar azalmaya başladığını belirtti.

Brisa olarak Avrupa pazarındaki katma değeri yüksek ürünler segmentinde pazarın aksine yüksek performans göstermeyi başardıklarını aktaran Bayman, Türkiye'de ise toplam lastik pazarının geçen senenin ilk 6 aylık dönemine göre, diğer pazarlarda yaşanan daralmanın aksine çift haneli bir büyüme kaydettiğini dile getirdi.

Bu artışın özellikle binek araç lastikleri segmentinden geldiğini vurgulayan Bayman, "Aynı dönemde yine Brisa olarak toplam yenileme pazarı satışlarımızda pazara paralel bir artış yakalayarak pazardaki liderliğimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Brisa'nın net karını 2012'nin ilk 6 aylık dönemine kıyasla yüzde 90 oranında artırmasının ve EBITDA marjının yüzde 18'lere kadar yükselmesinin büyük bir başarı olduğunu aktaran Bayman'ın açıklamada şu görüşlerine de yer verildi:

"Karlılık artışı ürün, kanal ve yeni ülkeler miksinden ve şirket içerisinde odaklanılan verimlilik artışlarından geldi. Brisa'nın kuruluşunun 25. yılını kutladığımız 2013'te vizyonumuzu, 'gelecek için en iyi yolculuğu tasarlamak' olarak belirledik. 25 yıldır tüm paydaşlarımıza değer yaratmaya ve öncü hizmetler sunmaya çalışan bir kurum olarak hem tüketici, hem de ticari segmentteki müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap veren en kaliteli ürünleri ve hizmetleri sunarak, pazarda farklılaşmaya yatırım yapıyoruz."