Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, yatırımcılar arasında ekonomideki güçlenme ile Fed'in teşvikleri azaltmaya başlayacağı söylentilerinin artması sonrasında gerileyerek, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin düşüşünü üçüncü güne taşıyabileceği sinyallerini veriyor.

Dünyanın en büyük güneş paneli üreticisi First Solar Inc., gelirlerinin düştüğünü açıklamasıyla New York ilk işlemlerinde yüzde 11 geriledi. Zillow Inc. ikinci çeyrekte sonuçlarında düşüş açıklamasıyla yüzde 8.5 değer kaybetti. Walt Disney Co. üçüncü çeyrek kârının bir yıl önceye göre büyük bir değişiklik yaşamadığını söylemesiyle Almanya işlemlerinde yüzde 2.9 düşüş yaşadı.

S&P 500 Eylül vadeli endeksi yüzde 0.4 gerileyerek Londra saati ile 10:17'de 1,687.7 puan oldu. Endeks dün, perakende şirketlerinin hayal kırıklığı yaratan sonuçlar açıklaması ve dış ticaret açığı verilerinin beklenenden iyi gelmesiyle Fed'in teşvikleri bu yıl azaltacağı endişelerinin artması sonrasında altı haftanın en büyük düşüşünü kaydetti. Dow Jones vadeli kontratları ise 54 puan, yani yüzde 0.4 gerileyerek 15,420 puana düştü.

Kopenhag merkezli PFA Pension A/S kıdemli stratejisti Witold Bahrke, "Görünen o ki, Fed yetkililerinin şahin tonlu yorumlarından sonra azaltma korkusu tekrar ortaya çıkıyor. Şimdilik bu azaltma korkusu, kârlar ile birlikte etkileyici makro verilerden daha baskın geliyor" yorumunu yaptı.

S&P 500 Endeksi dün, parasal teşviklerin destekçisi olan, Chicago Fed Başkanı Charles Evans'ın Fed'in Eylül ayında tahvil alımlarını azaltma kararı alabileceğini ihtimaller arasında tuttuğunu söylemesiyle yüzde 0.6 geriledi. Cleveland Fed Başkanı Sandra Pianalto bugün yerel saat ile 13:30'da para politikası ve ekonominin görünümü ile ilgili açıklamalar yapacak.