Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Barack Obama, Merkez Bankası Başkanlığı için henüz karar vermediğini, çok sayıda aday arasında sonbaharda seçeceği kişinin kısa dönemde işsizliğin azaltılması konusuna odaklanması gerekeceğini söyledi.

Merkez Bankası Başkanlığı için adları geçen eski Hazine Sekreteri Lawrence Summers ile Fed Başkan Yardımcısı Janet Yellen'in bu görevi başarıyla yerine getirebileceklerini bildiren Obama, ancak başka adayları da değerlendirdiğini ifade etti.

Obama,  birçok kişi tarafından Demokratların kapalı kapılar ardındaki toplantılarında kendisinin Summers'a güçlü destek vermesinin ardından Fed başkanlığı için Summers'ın elinin güçlendiğinin düşünüldüğü belirtti. Fakat Obama sadece hiçbir neden yokken Summers'ın basın tarafından tokat yiyor olmasından dolayı eski Hazine Sekreterini koruduğunu vurguladı.

Summers Obama'nın ilk döneminde Ulusal Ekonomik Konsey'e başkanlık etmiş ve Başkan Bill Clinton döneminde de Hazine Sekreterliği görevi üstlenmişti. Hali hazırda Fed yöneticisi olan Yellen ise Clinton döneminde Beyaz Saray Ekonomi Danışmanları Konsey üyesi idi.

Obama, basın toplantısında bütçe, sağlık sigortası, göçmen reformu konularında da gazetecilerin sorularını yanıtladı.