Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Beklentilerden yukarıda gelen ticaret ve hizmet sektörü verilerinin ardından Amerikan Merkez Bankası Fed'in tahvil alım programını azaltacağına dair spekülasyonların artması ile ABD hisse senetleri bu hafta düşerken gösterge endeksleri de Haziran ayından bu yana en düşük seviyeyi gösterdi.

JPMorgan Chase & Co. ve Bank of America Corp. (BAC) hisse senetleri en az yüzde 2.6 değer kaybetti. Yükselen faiz oranları ve yavaşlayan siparişlerin inşaat sektörüne zarar verebileceği endişesi ile inşaat şirketi hisseleri ise yüzde 6.6 düşüş gösterdi.  International Business Machines Corp. hisseleri yüzde 3.8 değer kaybederken Tesla Motors Inc. ve Groupon Inc. (GRPN) hisseleri ise yükseliş gösterdi.

Standard & Poor’s 500Endeksi (SPX) yüzde 1.1 düşüşle 1,691.42 seviyesine geriledi. Dow Jones Endüstriyel Endeksi ise 232.85 puan ya da yüzder 1.5 kayıpla 15,425.51 seviyesini gördü. 2 Ağustos tarihinde rekor seviye gören her iki endeks de 21 Haziran haftasından beri en kötü haftasını kapattı.

Pensilvanya merkezli Haverford Trust Co baş yatırım yetkilisi Hank Smith konuyla ilgili “Piyasada hala bir miktar kuşku ve endişe mevcut. Fed ne zaman azaltacak? Ne kadar azaltacak? Piyasa bu yıl çok yol katetti. Yatırımcıların Mayıs - Haziran döneminde olduğu gibi bu geri çekilmenin de avantajını yaşamaları görmek ilginç olacaktır." yorumunda bulundu.