Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de hisse senetleri, gayrımenkul geliştirme şirketleri ve emtia üreticilerinin ralli yapması ile birlikte, değer kazandı ve gösterge endeks yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Poly Real Estate Group Co., hükümetin, hisse satışları yoluyla fon sağlayan gayrımenkul şirketleri üzerindeki kısıtlamaları gevşeteceği spekülasyonu ile yüzde 3.2 tırmandı. Enerji ve materyal üreticilerini içeren endeksler yüzde 2.5'in üzerinde sıçramalar gerçekleştirdi. Çin'in en büyük kömür ve bakır şirketleri China Shenhua Energy Co. ve Jiangxi Copper Co. en az yüzde 3 değer kazandı.

Şanghay Bileşik endeksi yüzde 1.4 yükselerek, yerel saat ile 13:09'da 2,080.50 puana çıktı. Çin Hisse Senedi Düzenleme Komisyonu, şirketin incelemelerine ve arazi bakanlığının görüşüne dayanarak, gayrımenkul projelerinin finansmanına ilişkin kararlar alacağını kaydetti. Geçen hafta açıklanan veri, sanayi üretiminin Temmuz ayında beklentileri aştığını göstererek, dış ticaret verilerinin ardından ekonominin istikrar kazanmakta olduğuna ilişkin işaretlere katkıda bulundu.

Nanjing'de Huatai Securities Co. analisti Zhou Lin, "Gayrımenkul geliştirme şirketlerimin yeniden fon sağlamalarına izin verileceğine ilişikin bir iyimserlik var," dedi ve "yatırımcılar şimdilerde, son makro verilerden sonra, paralarının enerji ve emlak gibi dönemsel hisse senetlerine koyuyor" değerlendirmesinde bulundu.

CSI 300 Endeksi yüzde 1.8 yükselerek 2,326.65 puana çıktı. Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi, geçn haftaki yüzde 1.4'lük düşüşün ardından yüzde 2.5 tırmandı.

Şanghay Menkul Kıymetler Borsası emlak Endeksi yüzde 1.9 yükseldi ve son bir ayın en yüksek seviyesine yönlendi. Poly Real Estate yüzde 3.2 ve Gemdale Corp. yüzde 2.9 ralli yaptı.

Mizuho Securities Asia Ltd. analisti Alan Jin, politika yapıcılarının emlak şirketlerine, yasaklamanın açıkça sona erdiğini söylemeksizin, finansmanlarına yeniden başlamasına izin verebileceğini kaydetti.