Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:28'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, maden şirketlerindeki rallinin Japonya ekonomisinin beklenenden yavaş büyümesini dengelemesi ile 10 haftanın en yükseğinden büyük bir değişiklik yaşamadı.

Fresnillo Plc, değerli metallerin yükselmesi ile yüzde 6.6 sıçrayarak iki ayın en yükseğine ulaştı. Prudential Plc kâr oranında artış açıklamasıyla beraber yirmi yıldan fazla bir sürenin zirvesine yükseldi. Telekom Austria AG ikinci çeyrek kazançlarının beklentilerin altında kaldığını açıklamasının ardından yüzde 1.6 düştü. JPMorgan tarafından notu düşürülen İngiliz kumar şirketi Ladbrokes Plc yüzde 2.6 düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den az yükselerek günü 306.08 puandan kapatırken, erken saatlerde yüzde 0.2'ye varan artış ile yüzde 0.6 gerileme arasında dalgalı seyretti. Gösterge endeks geçtiğimiz hafta Çin ve Avrupa'dan gelen beklentilerin üzerinde verilerle yüzde 0.6 yükseldi. Endeks bu yıl şu ana kadar yüzde 9.4'lük ralli gerçekleştirdi.

LLB Asset Management hisse ve sabit getiri direktörü Christian Zogg, "Japonya son zamanlarda bazı çelişkili veriler açıkladı. Böyle az hacmin olduğu dönemlerde piyasayı aşağı çekmek için çok fazla bir şey gerekmiyor" yorumunu yaptı.

Stoxx 600'de işlem gören hisselerin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 33 altında gerçekleşti.

(19:28'de güncellendi)