Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:59'da güncellendi)

Gelişen piyasa hisse senetleri, Çin ekonomisine yönelik güvenin artmasıyla iki haftanın zirvesine yükseldi. Petroleo Brasileiro SA enerji üreticilerindeki yükselişe öncülük ederken, Güney Afrika gösterge endeksi zirve rekorunu kırdı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.9 yükselişle New York saati ile 11:20'de 959.79 puan olarak 26 Temmuz'dan bu yana en yüksek kapanışa hazırlanıyor. Brezilya devletine ait olan petrol şirketi Petrobras, kârlarının analist beklentilerini aşmasıyla Ibovespa endeksinin iki ayın en yükseğine ulaşmasına öncülük etti. FTSE/JSE Afrika Bütün Hisseler Endeksi, Harmony Gold Mining Co.'nun 2008'den bu yana en büyük ralliyi yapması ve değerli metallerin artış göstermesi ile yüzde 1.8 yükseldi. Poly Real Estate Group Co. ise yüzde 5 artış gösterdi.

Gelişen ülke gösterge endekslerinde emtia üreticileri, en az yüzde 1.3 artış göstererek işlem gören 10 grup arasında en çok yükselen grup oldular. Çin yuanı ülke ekonomisinin üst üste iki çeyrekte yavaş bir büyüme kaydetmesinin ardından toparlandığının görülmesi ile iki günlük düşüşü sonlandırdı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi üç günlük ralli ile bu yılki düşüşünü yüzde 9.1'e azaltırken, aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 14 yükseldi.

(20:59'da güncellendi)