Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Konuya yakın bir kişi tarafından verilen bir bilgiye göre ABD, geçtiğimiz yıl yaşanan kayıpları gizlemeye çalışan eski JPMorgan Londra çalışanları hakkında bu hafta başlama ihtimali de bulunmak üzere bazı suçlamalarla davaya gidebilir.

Kimliğini açıklamak istemeyen kaynağa göre konu hâlâ değerlendirmeye tabii tutulurken, kimlere karşı dava açılabileceği henüz kesin değil. Muhtemel şüpheliler arasında eski işlem strateji direktörü Javier Martin Artajo ve Artajo için çalışan Julien Grout da bulunuyor. New York Times gazetesinde 9 Ağustos'ta çıkan bir habere göre ise hakimler banka için de para cezası gibi bazı önlemleri gözden geçiriyor.  

Bir başka yetkili tarafından daha önce yapılan bir açıklamaya göre ise soruşturma çalışanların JPMorgan'ın ana yatırım ofisinde işlemleri yanlış işaretlendirerek değer artışına neden olup olmadığı üzerine yoğunlaşıyor. Federal yetkililer hesaplamaları yanlış işaretlendirme ve dökümanları manipüle etme üzerine cezaları göz önüne alıyor.

Grout'un avukatı Edward Little yaptığı bir açıklamada müşterisinin geçtiğimiz hafta gazetelerde konuya ilişkin haberler çıkmadan önce Fransa'ya gittiğini ve kaçmak gibi bir düşüncesi olmadığını belirtti.