Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:29'da güncellendi)

Avrupa hisseleri Stoxx Europe 600'ün üst üste 3. haftayı yükselişle tamamlamasının ardından yeni haftaya düşüşle başlarken, yatırımcılar Çarşamba günü açıklanacak olan son Fed toplantısı tutanaklarını bekliyor.

Glencore Xstrata Plc, Avrupalı madencilerin düşmesi ile yüzde 2.1 geriledi. Holcim Ltd., UBS AG tarafından hisse notlarının düşürülmesi üzerine 21 ayın en büyük düşüşünü kaydetti. İspanya ve İtalya bankaları Avrupa bankalarındaki düşüşlere öncülük ederken, UniCredit SpA ve Banco Santander SA yüzde 2.5'in üzerinde gerilediler. Kentz Corp., İrlandalı mühendislik ve yapım servisi sağlayıcısının devir tekliflerini reddetmesiyle yüzde 24 ralli yaptı.

Stoxx 600 Endeksi, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Temmuz ayı toplantısının tutanaklarını Çarşamba günü açıklamaya hazırlanması ile yüzde 0.5 düşerek günü 304.77 puandan kapattı. Gösterge endeks 22 Mayıs'ta Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin teşviklerin azaltılabileceği sinyalini vermesinden bu yana yüzde 1.9 gerilemiş durumda.

FOMC 30-31 Temmuz'da gerçekleştirdiği toplantının tutanakları 21 Ağustos'ta açıklanacak. Tutanakların aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarının devam etmesi için ne gibi bir tartışma yaşandığını ortaya koyacak.

(19:29'da güncellendi)