Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Wall Street'in Haziran'dan bu yana kaydettiği en sert düşüş ve Dow Jones Endeksi'nin bu haftanın en kötü haftasının ardından yatırımcılar sıçrama arayışına girecek.

Ancak uzmanlar bu kez kazançların ABD tarafından değil, Avrupa'nın görünümündeki iyileşmeden geleceğini düşünüyor.

Fon yöneticileri, bir dizi ekonomik göstergenin sonunda Avrupa'nın resesyonda çıkmaya başladığına işaret etmesinin ardından Euro Bölgesi hisselerine kaymaya başladı.

Wall Street geçtiğimiz haftayı yüzde 2 kayıpla tamamlarken, Avrupa Borsalarının yüzde 0.2 yukarıda kapanmasıyla, son haftalarda bölge Amerikan borsalarını geride bıraktı. Avrupa borsaları ay genelinde yüzde 1.9 yukarıda seyrederken, S&P 500 Endeksi bu ay yüzde 1.8 yükselmiş durumda bulunuyor.

Bu durum S&P 500 Endeksi'nin yüzde 12.6 artış kaydederken, Avrupa'daki FTSEurofirst 300 Endeksi'nin yüzde 1.6 kazançta kaldığı ilk yarıdan çok farklı bir tablo çiziyor. Değişiklik, şirketlerin ABD'nin sınırları içindeki satışların büyük kısmını tamamlamalarının ardından hangi sektörlerin öne çıkacağına ilişkin sinyaller de sunabilir.

Clear Alternatives'in CEO'su Diane Garnick, Euro Bölgesi genelinde görülen volatilite ve belirsizlikteki artışın sonuna gelinmiş olunabileceğini belirterek, "Avrupa'da faaliyet gösteren ABD'deki uluslararası şirketlerine daha rahat bakıyoruz" yorumunda bulundu.