Advertisement
HABERLER ABONE OL

altında fiyatların fiziki talebin arttığı sinyalleri üzerine Haziran ortasından bu yana en yüksek seviyeye çıkmasının ardından spekülatörler fiyatın artacağı ve düşeceği yönündeki iddialarını aynı anda azalttı.

Piyasada net boğa pozisyonlarındaki artış yüzde 18'de kalarak 56,604 vadeli kontrata yükselirken, kısa pozisyonlardaki düşüş yüzde 17 ve uzun vadeli pozisyonlardaki düşüş yüzde 3 oldu. 18 ABD emtiası uzun varlıkları ise gümüş varlıklarının 2 katına çıkması ve yatırımcıların bakıra yönelik Şubat ayından bu yana ilk defa pozitife dönmesi sonrası yüzde 23 genişledi.

Geçtiğimiz çeyrekte yatırımcıların altına olan güvenini kaybetmesi üzerine sarı metal yüzde 23 değer kaybı yaşadı. Bu düşüş John Paulson ve George Soros gibi milyarderlerin ellerindeki altını çıkarmalarına sebep oldu. Düşük fiyatlar Hindistan ve Çin'de talebi artırırken, küresel sikke ve külçe alımlarını ikinci çeyrekte rekor seviyeye yükseltti.

Frost Invesmtent Advisors LLC Başkanı Tom Stringfellow, "Fiyatların düşmesiyle insanlar altın bulundurmak konusunda biraz daha istekli oldular. Bazen çok hızlı davranabiliyor insanlar ama bu piyasada para bir şekilde değerini buluyor" yorumunu yaptı.