Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi dünkü kapanışa göre 1.409,41 puan düşerek 68.300,05 puan ile 9 Ekim 2012 tarihinden beri yaptığı en düşük kapanışı gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 2,02 oranında değer kaybederken, toplam işlem hacmi 3,7 milyar liraya ulaştı. Bankacılık endeksi Döviz piyasasında artan volatilite ve yükselen faizler nedeniyle yoğunlaşan satışlarla yüzde 2,95 oranında gerilerken, holding endeksinin kaybı ise yüzde 0,50 oldu.

Dün akşam ABD'de açıklanan Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarında parasal genişlemeden çıkış stratejisine ilişkin yeni bir ayrıntı bulamayan gelişmekte olan ülke piyasaları negatif seyrini bugün açılıştan itibaren gün boyu devam ettirdi. Gelişmekte olan ülke piyasalarına paralel olarak döviz piyasasında volatilitenin yüksekliği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın döviz satım ihaleleri ve ek parasal sıkılaştırma önlemlerine rağmen azalmadı. Döviz kurlarının tarihi zirvesine yükselerek 1,99'un üzerini görmesi ve 10 yıllık tahvillerin bileşik faizinin yüzde 10'u geçmesi Borsa İstanbul'da gelen tepki alımlarını sınırlayarak endeksin düşüşünü hızlandırdı.

Analistler, yarın ABD'de açıklanacak konut satışları verisinin takip edileceğini belirterek, teknik olarak endeksin 70.000 puanın altında kaldığı sürece 66.000 desteğinin gündemde olacağını kaydediyor.

AA